För att du ska uppnå ett bra resultat när du polerar bilen, krävs att du uppmärksammar en del detaljer. Häng med och kolla hur vi gör!

Syna lacken efter repor och defekter

Efter att du tvättat bilen ordentligt, är det lämpligt att syna lacken och avgöra hur poleringen ska gå till. Frågan att besvara är: I hur många steg behöver jag polera lacken för att den ska bli fin och repfri igen?

Ytliga tvättrepor finns på de flesta lacker och uppstår bland annat vid tvättning. De syns i solljuset men känns inte med fingret. För att få bort dem räcker det ofta att 1-stegspolera, med ett fint polermedel och en mjuk polerrondell.

Finns det djupare defekter och repor i lacken kan det vara nödvändigt att 2-stegspolera. Använd ett grövre polermedel och en hårdare polerrondell. Avsluta med ett fint polermedel och en mjukare polerrondell för att få en fin finish.

Hittar du ännu djupare defekter i lacken, men som ändå inte gått igenom klarlacken, kan en 3-stegspolering bli lösningen. Nu använder man ett mycket grovt polermedel och en hård polerrondell eller en lammullstrissa för att avverka lacken. För att åter få glans i lacken använder man ett medelgrovt polermedel och avslutar med ett fint.

Att tvåstegs-/trestegspolera tar betydligt längre tid och ställer högre krav på erfarenhet och utrustning.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din bokningsförfrågan!

Biltvätt Porsche

Läs fler av våra biltvättstips! Klicka här för att läsa om motortvätt.

© Copyright 2023 Rekondexperten Skövde AB | Integritetspolicy | Car Service Theme by QuanticaLabs